Presentaties & Workshops voor sporters

Een aantal mogelijke onderwerpen voor workshops staan hieronder benoemd. Uiteraard is het mogelijk om hier van af te wijken en zal er, naar aanleiding van het gewenste doel, een passende workshop/training worden verzorgd.

Vraag verblijvend naar de mogelijkheden.

Sportpsychologie en mentale training, wat is dat eigenlijk?

In een leuke praktische workshop leer je wat mentale factoren zijn binnen de sport en hoe deze je prestatie kunnen beïnvloeden. Daarnaast word je bewust van hoe je controle kunt krijgen over je gedachten, gevoel en handelen door middel van het aanleren van mentale vaardigheden.

Help, ik haal mijn trainingsniveau niet in de wedstrijd!

Praktische workshops waarin je leert door welke mentale factoren het trainingsniveau niet in de wedstrijd behaald wordt. We gaan aan de slag met omgaan met spanning, focus en de juiste mindset voor en tijdens de wedstrijd.

De optimale wedstrijdvoorbereiding

Wat doe je op dit moment ter voorbereiding van je wedstrijden en wat helpt hier wel of niet bij? Samen gaan we kijken welke wedstrijdvoorbereiding voor jou van het beste werkt.

De kracht van verbeelding

Verbeelding kun je op verschillende manieren gebruiken. In deze workshop gaan we aan de slag met deze vaardigheid en leer je wat deze vaardigheid inhoud. Door middel van het schrijven van verbeeldingsscripts kun je jezelf voorbereiden op wedstrijdsituaties en het leren van technieken binnen jouw sport.

Help, ik ben zenuwachtig voor de wedstrijd!

Deze training kan op verschillende manieren ingezet worden. We kunnen bespreken wat wedstrijdspanning is en hoe je dit kunt reguleren. Daarnaast kun je deze training uitbreiden met workshop over gedachtecontrole en de juiste focus voor en tijdens je wedstrijd.

Van droomdoel naar dagdoel

Binnen de sport heeft iedereen wel een doel wat ze willen behalen in de toekomst. Echter, wat dit betekent voor vandaag of deze week hebben ze veelal niet concreet. In deze workshop gaan we op een praktische manier aan de slag hoe je binnen jouw sport de juiste doelen kan stellen en zelf verantwoordelijkheid hebt over het behalen van dit doel.

Om leren gaan met afleidingen

Wanneer ben ik afgeleid en hoe kan ik mezelf dan eigenlijk weer concentreren? In deze workshop gaan we door middel van theorie en praktische oefeningen aan de slag met het stappenplan om weer terug te komen in concentratie bij afleidingen.

Topsportleefstijl, wat houdt dit eigenlijk in?

Jouw prestatie is niet alleen afhankelijk van jouw talent binnen de sport, maar ook jouw leefstijl buiten de sport. Er wordt als sporter veel van je gevraagd. Denk hierbij aan de combi school en sport, maar daarnaast ook voldoende rust en de juiste voeding. In deze workshop gaan we kijken wat er onder topsportleefstijl valt en wat er binnen jouw topsportleefstijl nog geoptimaliseerd.

Hoe ontwikkel ik in een positieve mindset?

Gedachten komen en gaan. Het voelt of je hier niets aan kan doen, maar je kan wel degelijk controle uitoefenen op jouw gedachten als je hier bewust mee aan de slag gaat. In deze workshop krijg je inzicht in jouw gedachten in de situaties die niet gaan zoals jij wilt. Je leert hoe je deze gedachten kan omzetten in de praktijk.

Meer informatie?

Is je interesse gewekt of wil je graag meer informatie? Dan is het beste om telefonisch contact op te nemen. Dit kan op 06-24332081. Daarnaast is het ook mogelijk om een e-mail te sturen of het contactformulier hiervoor te gebruiken. De contactgegevens zijn te vinden op de contactpagina.

Marianne van Erp
SPORTPSYCHOLOOG VSPN®

T: 06 2433 2081
E: info@mariannevanerp.nl

Share This