Presentaties & Workshops voor Bedrijven

Er zijn tal van onderwerpen voor workshops/trainingen die binnen bedrijven gegeven kunnen worden. Hieronder zijn een aantal voorbeelden genoemd. Uiteraard is het mogelijk om hier van af te wijken en zal er, naar aanleiding van het gewenste doel, een passende workshop/training worden verzorgd. Vraag verblijvend naar de mogelijkheden.

Leren optimaal presteren wanneer jij dat wil!

Er zijn altijd wel momenten te benoemen waarbij je niet het maximale uit jezelf kan halen. Soms niet erg, maar soms ook erg vervelend. Binnen deze training leer je handvatten die je in jouw praktijk kan inzetten om jouw gedachten, gevoel en daardoor ook jouw handelen kan controleren.

Om leren gaan met veranderingen

Omgaan met veranderingen is niet voor iedereen makkelijk. Soms betekent dit een andere manier van werken of werken vanaf een andere locatie. Hier last van hebben, helpt je niet om je werk lekker en goed te doen. In deze training krijg je inzicht in hoe het komt dat je veranderingen als niet prettig ervaart en leer je handvatten die je kunt inzetten in de praktijk. Door deze handvatten heb je vaardigheden in huis om met deze situaties om te gaan.

Help, ik ervaar spanning!

Spanning kun je op specifieke momenten ervaren en sommige mensen ervaren continu spanning tijdens hun werk. Spanning hoeft niet slecht te zijn. Het is pas onprettig wanneer we te veel spanning ervaren. In deze training krijg je inzicht in hoe het komt dat je spanning ervaart en krijg je handvatten om met deze situaties om te leren gaan.

Leren focussen

Leren je focus behouden tijdens de uitvoering van je werkzaamheden is vaak een uitdagende taak. De één kan dit makkelijker dan de ander. Vaak weten mensen niet goed wat ze kunnen doen wanneer ze afgeleid zijn en graag hun aandacht weer op hun werk willen richten. In deze training leer je wat concentratie is en wat je kunt doen bij afleiding. Daarnaast leer je jouw eigen valkuilen herkennen en krijg je handvatten om je focus weer terug te kunnen pakken.

Resultaatdoelen, hoe ga ik hier mee om?

In bedrijven gaat het uiteindelijk om resultaten. Niet zo gek, want dat zorgt ervoor dat het bedrijf ook blijft draaien. Het sturen op resultaten heeft allee niet bij iedereen het gewenste effect. Je ziet dat de werknemers hier verschillend op reageren en hierdoor hun resultaten ook niet behalen. In deze training leer je hoe je met resultaatdoelen kan omgaan en welke handvatten je in kan zetten om hierdoor geen spanning/druk te ervaren. Je zult zien dat prestaties hierdoor vooruit gaan!

Van individu naar teamwork!

Veel goede individuen maken nog geen goed team. Echter, door goede coaching en training kan dit wel het resultaat zijn. In deze coachsessies gaat iedereen aan de slag. Door bijvoorbeeld het doen van oefeningen en het maken van afspraken wordt helder wat ieders bijdrage hierin kan zijn.

Conflictcoaching

Waar mensen zijn, ontstaan conflicten. Conflicten zijn niet erg! Vanuit conflicten komen vaak de beste ideeën. Echter, het is wel belangrijk dat conflicten uitgesproken worden. Communicatie is hier essentieel. Een aantal coachsessies kunnen inzicht geven in hoe het conflict in stand wordt gehouden en wordt er gekeken naar hoe dit in de toekomst anders kan. Erg inspirerend en geeft veel inzicht in de verschillende personen binnen een team.

Meer informatie?

Is je interesse gewekt of wil je graag meer informatie? Dan is het beste om telefonisch contact op te nemen. Dit kan op 06-24332081. Daarnaast is het ook mogelijk om een e-mail te sturen of het contactformulier hiervoor te gebruiken. De contactgegevens zijn te vinden op de contactpagina.

Marianne van Erp
SPORTPSYCHOLOOG VSPN®

T: 06 2433 2081
E: info@mariannevanerp.nl

Share This