Welkom op mijn nieuwe website. Een website waar ik trots op ben. Een website die laat zien dat ik gegroeid ben als persoon, sportpsycholoog en in de werkzaamheden die ik doe.

Ik zal mezelf even voorstellen. Hiervoor ga ik even terug in de geschiedenis en uitleggen waar de interesse is begonnen. Ik ben Marianne van Erp en hou van sport. Ik ben 18 jaar actief geweest op de hockeyvelden en nu kan ik mijn passie en uitdaging vinden op onder andere de tennisbaan. Ik ben 31 jaar en kom uit Sint-Oedenrode, een dorp in Zuid-Oost Brabant.

Blik in het verleden

Ik heb geen topsport beoefend. Nee, ik speelde gewoon met mijn vriendinnen, maar we waren wel bloedfanatiek. Er waren zondagen dat we als dames 1 op het veld stonden, wachtend op onze tegenstander. Ik wilde altijd winnen en ben vrij competitief ingesteld. Dit zorgde ervoor dat ik continu resultaat wilde zien. Ik scoorde dan ook zeer regelmatig. Ik had qua prestaties mijn ups and downs. Op een gegeven moment lukt het scoren niet meer zo goed. Ik dacht te veel na. Ik liep naar het doel met de gedachten “Hij moet er in!”, “Als ik maar niet mis sla!” en “Niet recht op de keeper spelen!”. Je kan jezelf wellicht voorstellen dat deze gedachten mijn kans op scoren niet bevorderden.

Mijn vragen beantwoorden

Dit zat me dwars. Hoe kon het komen dat ik in de trainingen alle ballen in de kruising kon slaan, maar dit in de wedstrijd niet constant lukte. Ik zeg niet dat dit DE reden is dat ik deze studierichting (uiteindelijk) heb gekozen, maar dit heeft er wel aan bijgedragen. Ik merkte dat ik gefascineerd ben door de processen die binnen ons hoofd plaats vinden en het effect dat deze processen hebben op ons handelen en prestaties, terwijl we dat juist niet willen. Hierdoor hebben we in bepaalde situaties verminderd controle over onze gedachten, handelingen en gevoel. Door mijn opleidingen kreeg ik inzichten in de processen die plaats kunnen vinden. Ik ben in 2012 mijn eigen praktijk gestart waarin ik allereerst vooral binnen de sport werkzaam was.

Doelgroep vergroten

Ik merkte al snel dat deze processen niet alleen in de sport naar voren komen, maar dat deze in het dagelijks leven ook continu bij ieder individu of team aanwezig kunnen zijn. Door middel van opleidingen ging ik mezelf verder ontwikkelingen als sportpsycholoog, maar ook als trainer en coach. Hoe kan ik nu mensen het beste bedienen. Mijn ontwikkeling is uiteraard nog lang niet klaar, maar ik merk wel dat ik mensen uit verschillende takken van sport en branches kan helpen. Vandaar dat ik naast de sport (individueel, teams, coaches en ouders), ook mensen help in het bedrijfsleven (presteren in het bedrijfsleven is ook topsport), entertainment (het optreden verloopt niet altijd zoals de repetitie) en indien gewenst ook mensen met angst voor bijvoorbeeld examens.

Iedere persoon is uniek en verdient maatwerk

Kan ik mezelf niet beter op één doelgroep focussen? Ik denk het niet. Ik denk namelijk dat er vanuit iedere doelgroep voor mij ook mooie ontwikkelmomenten zijn die ik weer mee kan nemen in een andere doelgroep. Zoals niet iedere sport hetzelfde is, is ieder persoon en team ook anders en iedere

Share This